Színház

Váróterem Projekt független színházi társulat, Erdély

vtp

független A kezdetekkor sem azon volt a hangsúly, hogy csakazértse akartuk azt csinálni, amit mások, hogy magáért a kísérletezésért kezdtünk el kísérletezni. Csupán szerettünk volna olyasmivel foglalkozni, ami igazán érdekel bennünket. Reméltük, hogy ez másokat is érdekelni fog.

színházi Immár négy éve egyre több néző osztja érdeklődéseinket legyen szó felnőtteket megcélzó, vagy elsősorban gyermekeknek szóló (báb)előadásról, improvizáción alapuló munkáról vagy már meglévő szöveg fel- vagy átdolgozásáról, társadalmi érzékenységű témák színreviteléről vagy a színházi nyelvvel való kísérletezésről.

társulat Az alapító tagok rögtön az egyetem elvégzése után vágtak bele ebbe a projektbe, mondhatni vakmerően. Az idők folyamán további frissen végzett színészek, illetve más színházi szakemberek kerültek a csapatba. Azon túl, hogy fiatalok vagyunk, az a közös bennünk, hogy szeretjük és komolyan vesszük a közös munkát meg a közönségünket.

 A Váróterem Projektről bővebben itt olvashatnak.

Egy& Más Vándorszínház, Muravidék

Egy & más vándorszínház

A lendvai Egy&Más Vándorszínház amatőr színjátszócsoport elszánt és a profizmusra igyekvő színjátszóival immár tizedik éve működik Lendván. Ebben a tíz évben több – nemzetközi, magyarországi – fesztiválon és találkozón sikeresen képviselte magát, ezzel a kultúrális-művészeti térképre festve Muravidéket és Lendvát.

2005-ben DiáXínpad színjátszócsoport alakult Lendván az MNMI szárnyai alatt, azóta komédiákat, zenés darabokat, drámákat, tragikomédiákat állítottak színpadra. A társulat már a kezdetektől fogva a profi színháztól követelt minőségre törekszik, s nem engedte sosem egy bizonyos szint alá. Az elmúlt években Mess Attilával, Szloboda Tiborral és Puskás Zoltánnal, vajdasági színművészekkel, rendelkezőkkel működött közre. Az Egy&Más Vándorszínház fontos szerepet tölt be Muravidéken, hiszen képes olyan intenzíven dolgozni együtt, hogy felfigyeljenek rájuk, felhívásokat kapjanak, fesztiváldíjasok legyenek, hogy az adott város előbb-utóbb magáénak érzi őket. Vándor-társulatról van szó, hiszen a lendvai bemutatók és reprízek mellett hat-hét éve Kárpát-medencei szintű vendégszerepléseket volt lehetőségük megragadni (Szabadka, Zenta, Beregszász, Dunaszerdahely, Zalaegerszeg – Hevesi Sándor Színház, Uránia Filmszínház, MU Színház ).

Facebook oldaluk itt, videóik itt és itt találhatóak.

Zentai Kamaraszínház, Vajdaság

Színház, kortárs tánc, pantomim, performance, vajdasági képzőművészeti és irodalmi alkotások életre keltése, vers- és meseanimáció – mindez három fiatal színházi embertől.

kovacsv.fanni

Kovács Vecei Fanninak hívnak, 1996. július 12-én születtem Zentán, Vajdaságban. Az idén érettségiztem a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban. Általános iskolás korom óta foglalkoztat a színház és a tánc, a mozgásművészet több formáját is volt alkalmam kipróbálni. Szeretném, ha ez a későbbiekben is életem része maradna. Keresem a lehetőségeket, nyitottan állok a jövőm előtt.

Molnar_G_Nora

A nevem Molnár-Gábor Nóra. 1992. szeptember 14-én születtem Zentán, Vajdaságban. Az idén fejezem az Újvidéki Színművészeti Akadémiát és ugyanekkor a napokban nyertem felvétlet az SZFE fizikai színházi rendező-koreográfus szakára. Eddig sajnos egy alkalommal sem tudtam elutazni Kolozsvárra, mivel az egyetemi évek alatt, nyáron a Tanyaszinházban dolgoztam. Szívesen ismerkedem új emberekkel, nyitott és barátságos szellemű ember vagyok.

Rutoic_Robert

A nevem Rutonić Róbert. 1987 október 19-én születtem Újvidéken, Vajdaságban. Színész képzést az Újvidéki Művészeti Akadémián szereztem, és az egyetem után Zentára költöztem, ahol a Zentai Magyar Kamaraszínház színésze vagyok. Hobbi szinten előadásokhoz jelmezeket tervezek. Szeretem az állatokat, van egy macskám meg egy óriási csigám 🙂 Komunikatív és nyitott embernek tartom magam, azt gondolom, minden új baratság gazdagít és színesít.