Tánc

Passeggio Historikus Táncegyüttes, Erdély (www.passeggio.ro)

passeggio kep

A kolozsvári Passeggio historikus táncegyüttes a 13–19. századi Európa és hazai történeti zenéjére, táncára, viseletére, illetve szabadidős tevékenységeire összpontosítja figyelmét.

A 2009-ben megalakult együttes célja a régmúlt századok hangulatának újjáélesztése a nagyközönséget is célzó különböző tevékenységek, fesztiválok, historikus táncokat ismertető előadások, táncházak és középkori játékok révén. A Passeggio országos szintű egyediségét az biztosítja, hogy a középkori és reneszánsz táncok mellett barokk tánccal is foglalkozik. A zene, a koreográfiák, a táncosok által készített jelmezek mind korabeli forrásokon alapszanak. A csapat jelenlegi vezetője és koreográfusa Juhász Csilla.

Divány tánccsoport, Muravidék

Diványok és az Új Muravidék Citeraegyüttes - Hit the road Jack (Budapest)

Muravidékről érkezik a Divány tánccsoport. Eredetileg az Egy&Más Vándorszínház tagjai vagyunk. Mivel valami új dologba szerettük volna “belevágni a fejszénket”, ezért úgy döntötünk, hogy kísérletezünk egy kicsit – különböző műfajokat keverve találjuk ki az aktuális műsorszámot. Szeretnénk mosolyt csalni az emberek arcára, valamilyen hatást elérni. A fiúcsapat 2014-ben alakult és szereti a tökmagolajat.